"...szeressük egymást,
mert a szeretet Istentől van"
(I. János 4:7)
Legfrissebb híreink

Virágvasárnap reggelén

Virágvasárnap reggelén szeretettel köszöntöm a kedves testvéreket!
Örömmel jelentem, hogy ígehirdetésre készülök. A  felvételre 10 órakor kerül sor a templomban. Ezt követően a honlapunkon is megtekinthető lesz, de szeretnénk szélesebb körben is elérhetővé tenni.
 Az alapgondolatát szeretném megosztani a testvérekkel ezen a reggelen, amikor - ha nem is nagy közösségben, de - családi körben, szobánk személyes csendességében Jézus Krisztust Urunknak valljuk meg. Tudom, remélem, hogy így teszünk minden nap. Ez az ünnep azonban hívjon minket ennek kiemelt meggondolására! Valóban Jézus határozza meg a gondolataimat, érzéseimet, indulataimat? Ő a tájékozódási pontja az életemnek? Vagy a vágyaim, terveim ... és ha Ő másképpen cselekszik akkor megsértődöm,.... ? Én állok-e az Úr szolgálatában: "Szólj Uram, mert hallja a Te szolgád" vagy Őt akarom terveimbe bevonni "Nem eshetik az meg Veled!"  Ura-e az életemnek a Mennyei Atya, akinek az Úr Jézus ezt mondja a Getsemáné kertben: "...ne az én akaratom legyen megy, hanem a tied." Mert e nélkül nem lehet megtapasztalni az Isten halált legyőző hatalmát sem!
Énekeljük majd együtt: "Jöjj királyom Jézusom, szívem íme megnyitom"464. dícséret    "Úr lesz a Jézus mindenütt.."392. d. 
Valóban Jézus határozza meg a gondolataimat...?
Áldott Virágvasárnapi csendességet, elmélkedést, Felülről való Bölcsességgel!

Szigethy János
lelkipásztor 

A Virágvasárnapi igehirdetés megtalálható a következő Youtube linken:Virágvasárnap reggelén

Blogarchívum